VISOKA KVALITETA

Firma Bella Seta / slowFASHIONfast je zasnovana na jednoj ideji; izrada odjeće visoke kvalitete i odbacivanje koncepta „brze mode“. Naš tim se sastoji od profesionalaca koje su svoje znanje i umjeće usavršavali godinama. Kvalitet u odjevni predmet se unosi kroz besprijekornu izradu, ali i način i uslove u kojima se isti predmet proizvede. Svaki model nakon šivanja prolazi kroz proces kontrole finalnog produkta koji otklanja sve nedostatke i osigurava najviši standard kvaliteta.

KONSTANTNI PROTOK INFORMACIJA IZMEĐU MUŠTERIJE I PROIZVODNJE

U svrhu što bolje izrade kroja, modela ili kolekcije, potrebno je da se svaki detalj unaprijed razjasni sa mušterijom. Naš tim pored proizvodnje odjeće i izrade krojeva omogućava i konstantni protok informacija između dizajnera i proizvodnje. Sa mušterijom se dogovoraju svi detalji vezani za proizvodnju, ali se i održava komunikacija u toku same proizvodnje kako bi mušterija bila upoznata sa procesom proizvodnje.

ODRŽIVI NAČIN PROIZVODNJE

Mi razumijemo da kvalitet odjevnog predmeta ne zavisi isključivo od samog šivanja, već i od drugih faktora. Baš iz tog razloga ulažemo velike napore da svaki model ili kolekcija koji izađu iz naše proizvodnje, ostave što manji “otisak” na planetu. To postižemo tehnologijom računanja najmanjeg mogućeg utroška tkanine po modelu, kako bi se smanjio otpad i zagađenje okoliša.